• Fotomenu:
 • Door alle foto's bladeren
  Door alle foto's van het fotoalbum bladeren.
  Bladeren op categorie
  Alle categorieën bekijken.
  Bladeren op inzender
  Heeft u ook een foto ingezonden, dan staat uw naam hier bij.
  Disclaimer
  Copyright em andere zaken.
  Foto zoeken
 • GRUNN.NL: Het fotoalbum
 • Disclaimer

  Bij het vertonen van de foto's in het GRUNN.nl fotoalbum en het bijborende forum houdt GRUNN.nl de volgende regels aan:
  • GRUNN.nl heeft niet als doel om winst te maken maar om een informatieve en hopelijk interessante website te bieden.
  • Waar mogelijk hebben we getracht te achterhalen welke personen / organisaties houder zijn van het op de foto's rustende copyright. Helaas was dit echter in een hoop gevallen niet mogelijk.
  • Wanneer u een bijdrage levert aan één van de forums, het gastenboek of op andere wijze een foto danwel gedicht of verhaal instuurt geeft u GRUNN.nl impliciet toestemming uw bijdrage te tonen.
  • Grunn.nl behoud zich het recht voor iedere bijdrage zonder opgaaf van redenen te weigeren of te verwijderen. Al uw inzendingen blijven uw intellectueel eigendom.
  Copyright

  Mocht u van mening zijn dat één van de getoonde foto's inbreuk maakt op uw rechten (b.v. copyright of portretrecht) verzoeken wij u vriendelijk hierover contact met ons op te nemen via het onderstaande formulier onder vermelding van uw contactgegevens en het URL waar u de foto vond. Wij zullen in dat geval de foto zo snel mogelijk verwijderen.

 • Willekeurige foto
 • Hieronder ziet u telkens een willekeurige foto uit het fotoalbum, klik op de foto om deze te openen.

  Grote Markt, oude ansichtkaart
  Oude ansichtkaart van de Grote Markt, op hetzelfde tijdstip gemaakt als deze foto. Als je goed oplet zie je overeenkomsten in de figuren op de markt. Markttent op de voorgrond. De verplaatsende huifkar, een fiets boven de witte markttent op de voorgrond. Maar ook aan de jalouzieen van het linkerhoekpand Oude Ebbingestraat.

  Nu heb ik ook een vraag, die misschien door een bezoeker van deze site kan worden beantwoord. Ik probeer er achter te komen hoe oud de foto's zijn op deze ansichtkaarten (zie ook deze foto). Ze zijn wel verzonden begin 20e eeuw, maar de gebruikte foto's zijn een stuk ouder.

  Dit is met name te zien aan de twee panden (pand 2 en 3) rechts van de Ebbingestraat.Op alle foto's in uitgaven over Groningen, maar ook op ansichtkaarten zie je voor deze twee panden een groot nieuwer pand voor in de plaats (zie scan)

  Wat ik nu graag wil weten is: weet iemand wanneer deze twee panden zijn vervangen door het grotere nieuwe pand (cafe Prins zat hier toen in).

  Als iemand ook het bouwjaar weet van het rechter hoekpand aan de Ebbingestraat dan kan ik deze foto nog nauwkeuriger dateren. In het boek van Schuitema Meijer "Zo fotografeerden zij Groningen 1868-1918 (foto genummerd 56 historische optocht 1894) staat dit nieuwere pand al op de foto.

  Harm Renkema